Københavns Kommune

Om Ryholtgård

Plejehjemmet Ryholtgård er et lille kommunalt plejehjem i Hellerup tæt på Østerbro med en hyggelig og hjemlig atmosfære.

Ryholtgård er et kommunalt plejehjem, som blev opført i 1971 og renoveret i 2010. 

Plejehjemmet har 55 beboere, som bor i egne boliger fordelt på fire etager. Alle etager har store, hyggelige fællesopholdsrum og et dejligt køkken.

Plejehjemmets størrelse betyder, at beboere og medarbejdere kender hinanden rigtig godt. Vi møder hinanden med åbenhed og respekt, og vi har fokus på at dyrke de nære relationer på tværs af afdelingerne.

Vi ligger i et fredeligt område i Hellerup tæt på et grønt område, som grænser op til Mindelunden. Vi har også en dejlig lille have, hvor vi om sommeren åbner vores eget ishus, så du kan nyde en isvaffel under åben himmel.

Vi har gode muligheder for offentlig transport. Bus 21 og 14 har stoppested ti minutters gang fra os, og Ryparken og Hellerup Station ligger begge 15 minutter på gåben fra plejehjemmet. Derudover har vi gode og gratis parkeringsmuligheder.

Vores værdier og visioner tager udgangspunkt i Københavns Kommunes ældrepolitik.

Helt konkret betyder det, at vores hovedopgave er, at du kan leve det liv, du ønsker, og at du oplever at blive inddraget.

Vi lægger vægt på, at din hverdag er hjemlig og tryg, og at du har så stor indflydelse på den som muligt. Vi inddrager dig derfor også i den fysiske og psykiske pleje og i beslutninger, som har betydning for din og de andre beboeres hverdag.

Det er vigtigt for os, at dine behov styrer din hverdag, og at du fortsat bruger de ressourcer, du har.

Mere om os

Profilplejehjem med fokus på natur og biodiversitet

Vi blev i 2022 profilplejehjem for natur og biodiversitet og vi er lige nu i anlægsfasen.

Naturen er et samlingspunkt på tværs af kultur, alder og køn, og naturen kan give en oplevelse af velvære, godt humør og bedre søvn.

Året rundt har vi derfor fokus på natur og biodiversitet. Både med aktiviteter og i vores hyggelige have og på altanerne, hvor vi i fællesskab er ved at plante endnu flere træer, buske og blomster.

På nogle af planterne sætter vi desuden små skilte, så du kan gå opdagelse og se, hvordan netop den plante bidrager til biodiversitet.

Vi udvikler løbende vores profil i samarbejde med vores beboere. Du kan som altid tale med os, hvis du har gode idéer til nye aktiviteter.

Hilsen fra forstander

Kære kommende beboer og pårørende 

Velkommen til Ryholtgård!  

Det er en stor beslutning at flytte på plejehjem, og vi ved, at det tager tid at falde på plads i de nye rammer. Vi vil gøre vores yderste for, at du bliver glad for at bo her på Ryholtgård, og at du oplever en meningsfuld hverdag, der tager udgangspunkt i dine ønsker og behov.  

Vi gør os umage med, at du – døgnet rundt – oplever en respektfuld tone her på Ryholtgård. Ligeså håber vi på, at du finder det muligt at etablere nye bekendtskaber på tværs af etagerne.  

Vi mener, at et godt samarbejde mellem dig og dine pårørende er en forudsætning for, at du trives og bliver glad for at bo på Ryholtgård. Det er derfor vigtigt for os, at du ved, at du altid er velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål, eller der er forhold, du ikke er tilfreds med. 

Vi glæder os til at lære dig og dine evt. pårørende at kende.  

Hjertelig velkommen 
Mette Harms 
Forstander på Ryholtgård