Københavns Kommune
Arkivnyhed - Kan være forældet

Brev om corona

Opdatering om corona-situationen på Fælledgården.

Kære alle beboere og pårørende

Vi har nu Omnikron variantsmitten tæt ind på livet her på Fælledgården.

Vi fik lige kort før jul de første smittede i afdeling Stuen. Stort set alle beboerne i afdeling Stuen blev smittet. Medarbejderne ligeså. Alle er kommet godt igennem den, med mere eller mindre symptomer. Det generelle billede er, at det er milde forløb. Det er rigtig godt.

Ved den sidste PCR podning hos beboerne den 30. december fandt vi yderligere smittede. Og her i går søndag fandt vi yderligere smittede beboere på andre afdelinger. Vi har ligeså medarbejdere, der er smittet. Vi poder i dag alle beboere der ikke er kendt smittede.

Men vi må se i øjnene og forberede os på, at alle afdelinger vil blive ramt i mere eller mindre grad. Smitten kravler lige så stille ind på Gården.

Dags dato er der smittede beboere på:

  • Afdeling Stuen
  • Afdeling 1
  • Afdeling 2
  • Afdeling 5.

Der er smittede medarbejdere på alle afdeling.

I skrivende stund har vi i alt 24 smittede beboere i isolation og 22 smittede medarbejder, der er hjemme. Det svarer cirka til det smittetryk der er ude i samfundet. 12,4 % af jer beboere er smittet.

Vi gør alt hvad vi kan, for at forhindre smitten! Men den er løbsk og meget hurtig. Den kommer alle vegne fra.

Lederne fordeler i fællesskab ressourcer i forhold til zoneopdeling og smitte i den grad det er os muligt. I vil derfor kunne møde medarbejdere, der normalt ikke er på din afdeling. De kommer og hjælper til. Bær over med dem, hvis ikke de ved alt.

Alle medarbejdere på Fælledgården løfter i flok. Vi skal nok komme i mål.

Hvis du som beboer bliver smittet, så vil du blive isoleret i din bolig. Vi kommer og hjælper dig med det vi plejer. Men medarbejderne har værnemidler på fra top til tå. Vi serverer maden til dig i ”flypakker” og du bliver tilbudt mere energidrik/energiis, fordi det er rigtig vigtigt, at du får nok energi.

Vi ser os nødsaget til at minimere kontakten og tætheden imellem jer beboere.

Vi aflyser følgende aktiviteter:

  • Busture
  • Afdelingsmøderne
  • Billard
  • Stole gymnastik.

Vi fastholder Altan Banko, Musik/Samvær og Gudstjenesten men uden, at vi alle sammen synger med og at I sidder med god afstand. Livet må leves bare lidt.

Ja, det hele kan godt blive lidt kedeligt, men vi må være lidt forsigtige. De kloge hoveder siger, at smittetrykket aftager i slut januar. Det passer nok meget godt med den hast vi har set det har haft her på Gården. Vi håber på lysere tider i slut Januar.

Du som pårørende kan hjælpe til med at holde god håndhygiejne, af spritte hænder, have gyldigt Coronapas, lader dig teste ofte, ikke komme hvis du har symptomer og mød os med Godt Humør.

Vi gør vores ypperste for at alle får den pleje og omsorg de har brug for.

Pas godt på jer selv alle sammen!!!

Vi vil gerne ønske jer alle et Godt Nytår

De bedste Nytårs hilsner fra os alle på Fælledgården.

Fra Hannah