Københavns Kommune

Hverdagen på Slottet

På Slottet har vi forskellige aktiviteter, som skifter, alt efter hvem der bor her. Vi har også en kulturklub og forskellige regnbue-stunder for LGBT+-personer.

På Slottet har vi forskellige aktiviteter i hverdagen. Aktiviteterne skal både skabe fællesskab og imødekomme den enkelte beboers behov for aktiviteter.

Vi planlægger derfor løbende aktiviteter sammen med dig, de andre beboere og jeres pårørende.

Vores aktiviteter er derfor forskellige, alt efter hvem der bor på Slottet.

Aktiviteter kunne fx være malehold, musikcafé, dans, ture ud af huset, banko, besøg af hunde, madklub, ture på rickshawcykler og læseklub.

Derudover har vi forskellige ’regnbue’-stunder, hvor LGBT+-personer fra både Slottet og andre plejehjem mødes og udveksler erfaringer.

Kulturklub og aktivitetspakke

Vi har også en kulturklub, hvor vi laver forskellige kulturelle aktiviteter som museumsbesøg og koncerter.

Har du vores aktivitetspakke, kan du også komme med på tur til fx Tivoli, Den Blå Planet og ZOO og deltage i nogle arrangementer på Slottet, fx musikcafé, hjemmebag, få vin til søndagsmiddagen, sommerbar m.m.

Fællesarealer

Slottet har tre afdelinger, som er inddelt i mindre bo-grupper med 11-13 beboere. Til hver bo-gruppe hører en fælles spise- og dagligstue og et fælles køkken.

Derudover har Slottet en fælles etage med træningsfaciliteter, dagligstue og biograf.

Vi har også et wellness-baderum, hvor der blandt andet er karbad med lift.

Slottet har også en gårdhave samt adgang til ByOasens orangeri.

Beboer- og pårørendemøder

Vi holder beboermøder flere gange om året i de bo-grupper, beboerne bor i. 

På møderne diskuterer vi relevante emner, fx aktiviteter, højtider og udflugter, og personalet fortæller om, hvad der sker på Slottet.

Når der er brug for det, holder vi også et beboermøde på tværs af alle afdelinger.

Fire gange om året inviterer vi dine pårørende til møde, som handler om forskellige faglige eller eksistentielle temaer. 

Som LBGT-plejehjem holder vi forskellige ’regnbue’-stunder. Vi deltager desuden i Pride-paraden og Pride-ugen hver sommer.