Københavns Kommune

Måltider på Rundskuedagens Plejecenter

Rundskuedagens Plejecenter er et af Københavns Kommunes profilplejehjem. Rundskuedagens profil er mad, hvilket betyder, at maden og måltidet er i centrum hver eneste dag.

På Rundskuedagen er maden og måltiderne meget vigtige. 

Vores uddannede kokke og ernæringsassistenter laver mad af friske og fortrinsvis økologiske råvarer.

Vi har det økologiske guldmærke, hvilket betyder, at vores mad er 90-100 procent økologisk.

Vi laver helst al mad fra bunden, både brød, pålæg og middagsmad. Vi koger således også egen fond, laver marmelade, ryger laks og bacon mv. 

Få indflydelse på menuen

Retterne består af alt fra krebinetter og lasagne til marokkanske gryderetter og hjemmelavet pizza og pomfritter.

Du og de andre beboere er meget velkomne til at komme med forslag til menuen. Vi forsøger så vidt muligt at tilgodese dine ønsker.

Du bestemmer selv, om du vil spise i egen bolig eller sammen med de andre beboere. Vi anbefaler dog, at du spiser sammen med de andre beboere. Vi arbejder derfor også målrettet for at gøre det rart og hyggeligt at spise sammen.

Måltider og råvarepolitik

Vis alle

Hovedmåltider

Morgenmaden består blandt andet af friskbagt brød, smør, ost, havregrød, øllebrød, æg og hjemmelavet marmelade.

Frokosten består af en kold mad (fx rugbrød og pålæg) og lune retter.

Aftensmaden består af en varm hovedret og en biret.

Mellemmåltider

Vi serverer tre mellemmåltider om dagen ud over hovedmåltiderne.

Mellemmåltiderne kan fx være hjemmelavet is, romkugler, små chokolader, myslibarer, en ostemad og hjemmelavede ernæringsdrikke. 

Drikkevarer

Du kan desuden få følgende drikkevarer: Mælk, vand, kaffe, the og kakao.

Hvis du ønsker øl, vand eller vin, skal du selv købe det.

Vi hjælper dig gerne med at købe drikkevarer over coop.dk.

Råvarepolitik ved Det Økologiske Spisemærke i guld

Da vi er godkendt og kontrolleret af Fødevarestyrelsen til Det Økologiske Spisemærke i guld, er vi forpligtet til at have en råvarepolitik og gøre den tilgængelig for køkkenets spisende.

Vores køkken arbejder med økologiske varer og følger Københavns Kommunes målsætning om minimum 90 % økologi i de offentlige indkøb. Vi har Det Økologiske Spisemærke i guld, hvilket betyder, at 90-100 % af vores råvarer er økologiske.

Vi går i videst muligt omfang efter de økologiske råvarer, når vi bestiller varer. Dog kan der være tilfælde, hvor en økologisk vare ikke er mulig at fremskaffe. Så vidt muligt forsøger vi at bestille en anden vare i økologisk kvalitet, men der kan være tilfælde, hvor vi må vælge en konventionel variant.

Vores råvarebudget er afstemt med den politiske vedtaget økologimålsætning om 90 % økologi i Københavns Kommune. Det enkelte køkken skal handle økonomisk forsvarligt inden for dette budget, hvilket i få tilfælde kan resultere i, at vi vælger en konventionel variant af en råvare. Da det løbende varierer hvilke råvarer, der ikke er økologiske, kan vi desværre ikke oplyse det nærmere. Men man er velkommen til at spørge i køkkenet.

Fisk, skaldyr og vildt

Når vi serverer fisk, ønsker vi at servere et bredt udsnit af fiskearter fx sild, torsk, og rødspætter. Vi benytter primært fisk og skaldyr, som er vildtfangede og går efter mærkerne MSC og Naturskånsom. Vi indkøber i begrænset omfang økologisk, opdrættet fisk. Hvis vi anvender vildt som f.eks. rådyr, er disse vildtfangede og dermed ikke økologiske.

I tilfælde, hvor vi selv dyrker

Vi dyrker selv krydderurter og grøntsager. Disse benyttes primært til pædagogiske aktiviteter og indgår som udgangspunkt ikke i produktionen i køkkenet. I de tilfælde hvor råvarerne systematisk indgår i vores køkkenproduktion, og dermed ikke længere er lejlighedsvise, sørger vi for at registrere dem i vores økologiregnskab.

Billede
Prisstatuette fra KBH Mad Hus foran to diplomer også fra KBH Mad Hus.
Rundskuedagens profil er mad, hvilket betyder, at maden og måltidet er i centrum hver eneste dag.