Københavns Kommune

Hverdagen i Møllehuset

I dagligdagen tilbyder vi mange forskellige slags aktiviteter, træning og arrangementer.

Vores aktiviteter er mangfoldige, da de skal favne bredt og afspejle beboernes interesser.

Vi tilpasser vores aktiviteter til årstiderne, så vi om vinteren er mere indenfor i vores dejlige Café Smilet, mens vi rykker ud i vores haver om sommeren.  

Vi tilbyder fx højtlæsning, babyrytmik, sang og guitarspil, busture, strikkeklub, mandeklub, kirkebesøg, banko, filmaften, cykelture i rickshaw, foredrag, teater og musikarrangementer.  

Aktiviteter hver aften

I Møllehuset har vi aktiviteter på etagerne hver eneste aften.

Fx spiller vores aktivitetsmedarbejder guitar og synger på etagerne fire aftener om ugen, og hver anden uge får vi besøg af en musiker, som spiller på én af etagerne. Derudover bager vi fx vafler, spiller spil eller ser film. 

Vi holder også påske- og julefrokoster med musikalsk underholdning og en stor sommerfest i gårdhaven med øl, pølsevogn og jazzorkester. 

Vi har en fast gruppe aktivitetsmedarbejdere, som står for alle vores mange aktiviteter. Medarbejderne har hver deres styrker, således at de kan favne bredt.

Fællesarealer

På hver af Møllehusets fire etager har vi et fælles spisekøkken og en fælles opholdsstue. 

Derudover har vi en festsal, et motionsrum og vores aktivitetscafe, Café Smilet. 

Udenfor har vi en dejlig gårdhave, hvor vi blandt andet dyrker kartofler og krydderurter. Vi har også en nyanlagt baghave, som giver mulighed for ro, afslapning og fordybelse.  

Udover de to haver har Møllehuset også en skøn tagterrasse.

Beboerdemokrati

Møllehuset er dit og de andre beboeres hjem. Du, de andre beboere og dine pårørende har derfor mulighed for at få indflydelse på hverdagen og det fælles liv, der leves på plejehjemmet.

Vi opfordrer til, at du altid taler med Møllehusets medarbejdere om dine ønsker og behov i hverdagen, så vi kan tilrettelægge vores arbejde, så det passer bedst til dig og de andre beboere.

I Møllehuset har vi også et beboer- og pårørenderåd, som består af fire beboere, fire pårørende og tre medarbejdere. Forstanderen er formand for rådet.

Beboer- og pårørenderådet diskuterer forskellige temaer, som har betydning for livet i Møllehuset.

Vores aktivitetsmedarbejder spiller fx guitar og synger på etagerne fire gange om ugen.
Vi har en stor dejlig gårdhave, hvor vi lever livet alle ugens dage fra det tidlige forår. Her dyrker vi blandt andet kartofler og krydderurter.