Københavns Kommune

Hverdagen på Klarahus

På Klarahus går vi meget op i, at der er aktiviteter for enhver smag, og at du har mulighed for at få indflydelse på hverdagen.

Aktiviteter

På Klarahus tilbyder vi rigtig mange forskellige aktiviteter. Vores aktiviteter er fx banko, hobbyværksted, film, musik og torsdagskoncerter.

For at tilgodese vores mange forskellige beboere sørger vi for, at der er aktiviteter for enhver smag. Fx gør vi meget ud af at vise meget forskellige film, og at torsdagskoncerterne byder på alt fra opera til rockkoncerter.

  Mere om vores aktiviteter

  Udflugter og debatgrupper

  Vi tilbyder en del aktiviteter udendørs, fx gåture eller andre former for bevægelse i De Gamles By.

  Derudover arrangerer vi debatgrupper med fællesspisning, hvor vi diskuterer både hverdagsemner og svære emner som fx ensomhed.

  Vi tager også jævnligt på udflugter i vores bus.

  Børn på besøg

  På Klarahus lægger vi vægt på, at forskellige generationer mødes.

  Vi inviterer derfor områdets børn fra vuggestuer, børnehaver og fritidshjem på besøg. Besøgene er ofte til stor glæde for både beboere og børn.

  Tre faste aktivitetsmedarbejdere på plejehjemmet

  Klarahus har ansat tre faste aktivitetsmedarbejdere, som står for at arrangere plejehjemmets aktiviteter. Aktivitetsmedarbejderne er tilstede på Klarahus i dagstiden på alle hverdage. 

  Derudover er de også tilstede mandag og torsdag aften samt én dag hver fjerde weekend. 

  Når du flytter ind på Klarahus, vil aktivitetsmedarbejderne tale med dig om, hvilke aktiviteter du godt kan lide at lave.

  Fællesarealer

  Klarahus' beboere bor i to bygninger, som i alt har 11 fælles spise- og opholdsrum. Derudover har Klarahus aktivitetscenteret Klara. 

  Udenfor har vi en sansehave med træer og et lille rislende vandløb samt en større terrasse med havemøbler og mulighed for at grille.

  I vores anden have har vi træer, buske, en gangsti langs bygningerne, bænke samt en mindre køkkenhave.

  Derudover ligger Klarahus midt i De Gamles By, som i sig selv er et stort udendørs fællesareal med grønne områder, orangeri, dyr m.m.

  Klarahus har desuden mulighed for at låne De Gamles Bys festsal og fælleslokaler hos de tre øvrige plejehjem, som ligger i området. 

  Beboerdemokrati

  Klarahus er dit og de andre beboeres hjem. Vi lægger derfor vægt på, at du, de andre beboere og jeres pårørende har mulighed for at få indflydelse på hverdagen.

  Vi opfordrer jer derfor til løbende at tale med medarbejderne om de ønsker og behov, I har. 

  På Klarahus har vi også et beboerråd, som holder møde cirka hver sjette uge. Beboerrådet består af en fast gruppe på ca. fem beboere fra forskellige afdelinger.

  Plejehjemmets øvrige beboere er også velkomne til at deltage i møderne. Forstanderen, aktivitetsmedarbejderne og forskellige afdelingsledere deltager også i rådets møder. 

  Udover møder i beboerrådet holder vi også en række beboer- og pårørendemøder, hvor dine pårørende er meget velkomne til at deltage. 

  I beboerrådet og på beboer- og pårørendemøderne taler vi fx om:  

  • Hverdagen generelt på plejehjemmet 
  • Aktiviteter i hverdagen 
  • Mad og måltider 
  • Plejehjemmets budget 
  • Organisationsændringer 
  • Ombygninger 
  • Tilsyn 
  • Brugertilfredshed.