Københavns Kommune

Måltider i Kastanjehusene

Du har mulighed for at vælge mellem forskellige retter til aftensmad, som vi spiser sammen i spisestuen på din etage.

I Kastanjehusene serverer vi mad af høj kvalitet og med mange økologiske råvarer. Vi følger Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til ældre mennesker. Find anbefalingerne (altomkost.dk).

Vores kostansvarlige medarbejdere sørger for, at du får sund, velsmagende mad, som du kan lide, og som giver dig en god ernæringstilstand. 

Vi er løbende opmærksomme på at forbedre kvaliteten og ved, at arbejde med mad og mennesker er en dynamisk proces. Vi stræber efter, at alle er glade for den mad, som vi køber og tilbereder.

Om vores måltider

Fra morgen til aften bestræber vi os på at efterkomme individuelle ønsker og præferencer. Til morgen kan vi tilbyde yoghurt, mysli, grød og brød med pålæg samt kaffe og te.

Vi har en frokostmenu med 2-3 forskellige forslag af pålæg hver dag og en gang imellem en lun ret. Personalet har fokus på at lave flotte, indbydende madder, som taler til øjet så vel som smagssansen.

Vi tilbyder mellemmåltider, som kan være ost og kiks, fromage, frugt og andet, som lige frister. Tit er det hjemmebagt kage, som bliver serveret til eftermiddagskaffen.

Vores aftensmad bliver leveret fra Københavns Madservice (madservice.kk.dk), og vi bestræber os på at bestille en alsidig menu, som kan tilfredsstille alle.

Alle måltider bliver spist sammen i spisestuen på din etage, og du kan også vælge at spise i din lejlighed.

Københavns kommunes politiske dagsorden på måltidsområdet handler om, at den mad, som bliver serveret i offentlige køkkener, skal være velsmagende og næringsrig samt økologisk og klimavenlig.

I Københavns kommune har man fra politisk side besluttet at reducere CO2-udledningen fra fødevarer med 25 procent frem til 2025. Vi har blandt andet fokus på at mindske vores brug af okse og lammekød og servere mere fisk og plantebaseret mad.

Billede
Ældre personer sidder om et rundt bord og spiser pandekager med syltetøj. På bordet er der kaffe, portvin og cognac samt eb buket blomster i en vase.
I Kastanjehusene arbejder vi målrettet med, at måltidet skal være en god oplevelse. Vi har derfor både fokus på madens smag, duft, udseende og det gode fællesskab omkring måltidet.