Københavns Kommune

Hverdagen i Kastanjehusene

I Kastanjehusene samarbejder vi med forskellige organisationer, så der mange forskellige aktiviteter i hverdagen.

I Kastanjehusene er der tilknyttet én eller flere aktivitetsmedarbejdere til hvert af Kastanjehusenes tre bygninger.

Aktivitetsmedarbejdernes mål er, at aktiviteterne skal understøtte din livskvalitet. Vi lytter derfor altid til, hvilke aktiviteter du har lyst til at lave.

Vi tilbyder mange forskellige aktiviteter, fx samtalesaloner, erindringsdans, foredrag, kor, mindfulness, kagebagning samt busture til fx ZOO, Langelinie og det økologiske landbrug Grantoftegård. 

Kastanjehusene har et årshjul med mærkedage, hvor vi laver forskellige sociale aktiviteter.

Vi fejrer højtider både i de små fællesskaber på etagerne, i vores aktivitetslokaler og i vores store festsal. Vi vil også gerne fejre dig med lagkage på etagen, når du har fødselsdag. Du har også mulighed for at låne et lokale, hvis du vil holde fest.

Samarbejde giver endnu flere aktiviteter

Vi samarbejder med mange institutioner og organisationer for at kunne møde så mange af vores beboeres behov og ønsker for aktiviteter som muligt.

I øjeblikket samarbejder vi med de andre plejehjem i De Gamles By (Møllehuset, Klarahus og Slottet), Cykling Uden Alder, Læseforeningen, De Gamles Bys Kirke, Elderlearn, Ældre Sagen, Erindringsdans og Salaam Film & Dialog.

Vi indgår løbende nye samarbejder.

Fællesarealer

Kastanjehusene består af tre hyggelige, gamle bygninger med egen terrasse og havemøbler, som støder op til vores haver, som blev renoveret i 2017. Vi har desuden en sansehave, som er beregnet til at kunne stimulere beboeres sanser.

I hver bygning er der 30 boliger fordelt på tre etager. Alle etager har fælleskøkken, spisestue og opholdsstue. 

Hver bygning har også et fælles aktivitetsrum, som vi blandt andet bruger til forskellige arrangementer.

I et af vores aktivitetsrum har vi lavet et børnehjørne med legetøj og bøger, som beboernes pårørende og andre børn på besøg kan bruge.

Et af vores andre aktivitetsrum har et lille bibliotek og et kreativt værksted med høvlebænk og syhjørne.

Vores største aktivitetsrum kalder vi Oasen. Vi bruger blandt andet Oasen som festsal, når vi holder større fælles arrangementer. 

Vi har også et træningslokale, hvor vores fysioterapeut tilbyder både individuel træning og holdtræning.

Beboerdemokrati

I Kastanjehusene holder vi beboermøder på hver etage hver anden måned, hvor du og de andre beboerne deltager sammen med det faste personale og afdelingslederen.

På møderne taler vi blandt andet om, hvordan du og de andre beboere oplever dagligdagen, maden, aktiviteterne, døgnrytmen m.m. 

Fire gange om året holder vi beboer- og pårørendemøder for hele plejehjemmet, hvor vi taler om mere generelle emner, fx om du er tilfreds med at bo i Kastanjehusene eller være pårørende til en beboer. Vi taler også om fælles fester, ture og højtider.

Eksempler på medbestemmelse

Vi inviterer altid dig og de andre beboere til at være med til at tage beslutningerne, når vi sætter nye strategiske tiltag og aktiviteter i gang.

Fx har vi en intern avis, Kastanjeposten, hvor redaktionen består af både medarbejdere og beboere.

Vi har også tidligere spurgt vores beboere om, hvordan vi bedst kunne bruge nogle penge, vi har fået til øget bemanding på plejehjemmet.

Vores beboere har også deltaget i arbejdet med at nytænke måltiderne. 

Du er altid velkommen, hvis du vil være med i et projekt, eller hvis du har idéer til, hvordan vi kan gøre ting på nye og anderledes måder.

I Kastanjehusene har vi mange aktiviteter både i og ude af huset, bl.a. kagebagning, hvor vi sammen bager lækre kager.