Københavns Kommune

Om Deborah Centret

Deborah Centret er et jødisk plejehjem, der ligger centralt på Østerbro. Vi overholder de jødiske traditioner, leveregler og madregler.

Deborah Centret er et selvejende plejehjem med driftsoverenskomst med Københavns Kommune. På plejehjemmet bor der 44 beboere fordelt på fire etager. 

Deborah Centret er et jødisk plejehjem. Mange af vores beboere har derfor en særlig tilknytning til jødisk kultur og tro.

Vi overholder jødiske leveregler, vi serverer kun koshermad, og vi fejrer de jødiske højtider. Deborah Centret har også sin egen synagoge.

Deborah Centret ligger centralt på Østerbro. Vi ligger ti minutters gang fra Fælledparken, og vi har også en stor skøn have. Vi bor tæt på offentlig transport og flere forskellige supermarkeder.

    Mere om os

    Vis alle

    Mission og vision

    Deborah Centrets mission er at sikre, at den enkelte beboer har en høj livskvalitet. 

    Det gør vi ved at samarbejde med dig, dine pårørende og hinanden om at yde professionel og personlig pleje og omsorg. Plejen bygger på værdierne gensidig respekt og anerkendelse, engagement og faglighed, tryghed og empati samt åbenhed og troværdighed.

    Deborah Centrets vision er, at vi yder den bedst mulige pleje og omsorg for dig og de andre beboerne.

    For at opnå vores vision har vi fokus på følgende: 

    • Kompetent ledelse
    • Et anerkendende og professionelt miljø
    • Godt samarbejde
    • Fornuftig økonomi
    • Kompetenceudvikling
    • Gode fysiske og psykiske rammer.

    Derudover vil vi være en attraktiv arbejdsplads, hvor anerkendelse og faglighed er i højsædet. Vi ønsker også at være højt respekteret blandt vores mange samarbejdspartnere.

    Vores to bestyrelser

    På Deborah Centret har vi to bestyrelser: En bestyrelse for boligerne og en bestyrelse for plejen.

    Bestyrelsen for plejen

    Bestyrelsen for plejen står for den overordnede ledelse af plejehjemmet. Ledelsen tager udgangspunkt i driftsoverenskomsten med Københavns Kommune og Deborah Centrets værdier.

    Bestyrelsen for plejen består af fem medlemmer: En medarbejder, en beboer og tre medlemmer, som Det Jødiske Samfund udpeger.

    Forstanderen deltager også i bestyrelsesmøderne for plejen.

    Bestyrelsen for boligerne

    Bestyrelsen for boligerne består af fire beboere og tre medlemmer, som Det Jødiske Samfund udpeger.

    Boligselskabet KAB, som administrerer vores boliger, og forstanderen deltager i bestyrelsesmøderne. Møderne kan fx handle om ændringer af husleje, renovering af bygninger eller lignende.

    Hilsen fra os

    Kære kommende beboere, pårørende, medarbejdere og frivillige 

    Deborah Centret er kendetegnet ved en dejlig atmosfære, et stort engagement blandt de pårørende og et stærkt sammenhold på tværs af hele plejehjemmet. 

    Medarbejderne på Deborah Centret har en høj faglighed og holder sig løbende opdateret inden for deres område. De viser respekt for den enkelte beboer og hans eller hendes autonomi, og de møder den enkelte som et unikt menneske med sin egen livshistorie og værdier. 

    Vi er stolte af at kunne byde velkommen til et plejehjem, hvor livet leves ud fra den enkeltes forudsætninger og ønsker for et godt og værdigt ældreliv. 

    Velkommen til Deborah Centret!

    Samarbejde med pårørende

    Deborah Centret lægger stor vægt på at have et godt og meningsfuldt samarbejde med dine pårørende.

    Dine pårørende kender dig og det liv, du hidtil har levet. De kan derfor være med til at sikre, at du fortsat kan leve det liv, du ønsker. 

    Dine pårørende er altid velkomne til at komme på besøg, tilmelde sig til helligdage og måltider og deltage i eller arrangere aktiviteter på plejehjemmet.

    Beboerdemokrati

    På Deborah Centret er det vigtigt, at beboerne har indflydelse på deres hverdag. Vi holder derfor beboerdemokratimøder hver anden måned. På møderne taler vi om hverdagen, maden og aktiviteterne. 

    Én gang om året holder vi et stort demokratimøde for hele plejehjemmet, hvor vi kommer med nye forslag til aktiviteter, der kan gøre Deborah Centret til et endnu bedre sted at være.

    Vi holder også pårørendemøder en til to gange om året og indimellem temamøder med foredrag etc. 

    Derudover samler vi jævnligt nye beboere og deres pårørende til et velkomstmøde.